ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Dr. Ρήγας Κων. Σαντάς είναι απόφοιτος του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης (έτος 1993). Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Masaryk University of Medicine του Brno στην Τσεχία και στην Ιατρική Σχολή του Ovidius University στην Constanta Ρουμανίας. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στα περιφερειακά ιατρεία Στρυμονοχωρίου και Χαροπού (Κ.Υ. Σιδηροκάστρου και Κ.Υ. Ηράκλειας Νομού Σερρών).

Παρακολούθησε Γενική Χειρουργική στο Γ. Ν. Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος” υπό την διεύθυνση του Ειδικού Γενικού Χειρουργού Dr. Θεόδωρου Δρίζη.

Υπηρέτησε σαν ειδικευόμενος ιατρός για δύο έτη στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γ. Ν. Σερρών και ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο Γ. Ν. Θ. “Αγ.Παύλος”, το οποίο αποτελεί ειδικό κέντρο “Αθλητικών Κακώσεων” με Συντονιστή Διευθυντή τον Dr. Στ. Παπαστεργίου και την ομάδα εξαίρετων και πεπειραμένων Ειδικών Ορθοπαιδικών στην Ορθοπαιδική Τραυματολογία και την Επανορθωτική Χειρουργική Ενηλίκων.

Fellowship υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Αρθροσκοπικής Εταιρείας Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (ISAKOS) στην αρθροσκόπηση γόνατος και ώμου.

Πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και πολυετής εμπειρία χειρουργικών επεμβάσεων του ισχίου και του γόνατος.

Έχει διατελέσει ιατρός της επαγγελματικής ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (2011-2014), σύμβουλος ιατρός της ομάδας μπάσκετ των Ικάρων στις Σέρρες και από το 2020, ιατρός της ομάδας Handball αντρών και γυναικών του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Επίσης έχει εξειδικευτεί στην Οστεοσύνθεση Καταγμάτων στο Davos της Ελβετίας και στις Ενδομυελικές Ηλώσεις υπό την αιγίδα του Dr. Taglang στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Είναι ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Αρθροσκοπικης Εταιρείας Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (ISAKOS), της Αρθροσκοπικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΑΕΒΕ) και της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής  Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης (ΟΤΕΜΑΘ).

Ο ιατρός διατηρεί δυο ιδιωτικά ιατρεία στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης και των Σερρών, είναι επιστημονικά υπεύθυνος του ορθοπεδικού τμήματος της Βιοϊατρικής, πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΥ και συνεργάτης ιατρός όλων των ιδιωτικών ασφαλειών.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ